Praha.cz

 
Volný čas
Pražská zoo nabízí netradiční připomínku událostí 2. sv. války
Sobota, 03. květen 2014 16:50
Pražská zoo nabízí netradiční připomínku událostí 2. sv. války

Několik desítek dlouhou štolu, která za 2. sv. války sloužila jako letecký kryt, zpřístupní pražská zoo v neděli 4. května před polednem. Myšlenka na průzkum a případné otevření štoly se usadila v hlavě ředitele zoo Miroslala Bobka v době, kdy chodil kolem zamřížované díry do skály a přemýšlel, co se za ní skrývá. Poprvé se do štoly podíval v září 2012 za doprovodu speleologa Vladimíra Vojíře. Od zítřka budou mít tuto možnost i návštěvníci.

Celý článek...
 
Kavárna POTMĚ zahajuje své třetí turné!
Pátek, 02. květen 2014 17:13
Kavárna POTMĚ zahajuje své třetí turné!

Jedinečná Kavárna POTMĚ na cestě zahajuje své třetí turné po České republice. Zatemněný autobus, ve kterém vás obslouží nevidomí, letos slavnostně vyrazí na svou cestu 5. května ve 13 hodin. Slavnostní otevření letošní Kavárny POTMĚ se uskuteční na Náměstí Míru v Praze 2. Moderátorského žezla se ujme Jolana Voldánová.

Celý článek...
 
Tipy na prodloužený víkend 1. 5. – 4. 5. 2014 v Praze
Čtvrtek, 01. květen 2014 09:54
 Tipy na prodloužený víkend 1. 5. – 4. 5. 2014 v Praze

Mnozí z nás mají před sebou prodloužený víkend. Jak jej nejlépe využít? To je přece na volbě každého jednotlivce! Za naši redakci přidáváme několik zajímavých tipů a doufáme, že vám trochu usnadníme výběr zajímavé aktivity. Každopádně je prodloužený víkend vhodnou dobou k odpočinku a načerpání sil do dalších pracovních dnů! A protože již tradičně patří k 1. máji polibek pod rozkvetlým stromem, nejlépe pod třešní, nezapomeňte na něj ani letos. Je to milý zvyk a vaše polovičky jistě tento romantický zážitek ocení!

Celý článek...
 
Kam vyrazit v Praze na pálení čarodějnic? Více tipů!
Středa, 30. duben 2014 06:41
Pálení čarodějnic v Praze

I v Praze si můžete užít zábavu na tradiční pálení čarodějnic. Možností se nabízí hned několik. Téměř v každé městské části hlavního města se koná nějaká menší či větší akce. Na své si přijdou děti, ale i dospělí. Zde přinášíme pouze výběr z toho, kam můžete dnes zavítat.

Celý článek...
 
Kam letos v Praze na čarodějnice
Úterý, 29. duben 2014 23:57
1404CarodkyLogo.jpg

Čarodějnice se v Praze slaví s velkou oblibou a není to zdaleka jen zábava pro děti. Kromě klasických přehlídek čarodějnických masek, zapalování ohňů a opékání špekáčků to ještě bývají nejrůznější soutěže a atrakce, koncerty, vystoupení, průvody nebo ohňostroje. Vybrali jsme pro vás několik čarodějnických sletů, kde se vám bude líbit.



Celý článek...
 
Tipy na víkendové akce v Praze 25. 4. - 27. 4. 2014
Čtvrtek, 24. duben 2014 22:59
 Tipy na víkendové akce v Praze 25. 4. - 27. 4. 2014

Nadcházející víkend, jak se zdá, pro nás chystá pěkné a teplé jarní počasí. Ideálním odreagováním od běžných každodenních starostí by mohl být sport nebo procházka přírodou. Ale není to nutné! Stejně tak můžete zavítat na výstavu, koncert či do divadla. Záleží jen na vás a vaší náladě, co si z nabízených víkendových aktivit vyberete! my vám jen přejeme, aby se vám vybraná aktivita líbila a abyste při ní načerpali síly do dalšího pracovního týdne.

Celý článek...
 


Strana 45 z 58